9 april 2024

Industrial Sustainability Congres 2024

The House of Technology heeft op 9 april een interactief congres georganiseerd, waarbij MKB+ maakbedrijven ervaringen hebben uitgewisseld ten aanzien van het praktisch definiëren en implementeren van duurzaamheidsprojecten. 

Toepassingen van Industrial Sustainability

Achtergrond
Duurzaamheid is één van de belangrijkste trends voor de jaren '20 van deze eeuw. Europa wil hierin voorop lopen. Dat heeft vergaande gevolgen voor het bedrijfsleven. Ook maatschappelijk groeit het besef dat er iets moet gebeuren.  Bedrijven in de maakindustrie zoeken naar mogelijkheden om enerzijds te verduurzamen en anderzijds de winstgevendheid te behouden.  Dat het kán blijkt uit het groeiend aantal succesvolle business cases, die hoop en inspiratie bieden voor bedrijven die het voorbeeld willen volgen. Door nú in te spelen op de veranderende markt heb je bovendien een streepje voor op concurrenten.
Duurzaamheid is geen hype. Duurzaamheid wordt de norm en ook de maakindustrie moet dit decennium een omslag maken. Tijdens dit interactieve congres van The House of Technology hebben MKB+ maakbedrijven ervaringen uitgewisseld over het succesvol definiëren en implementeren van duurzaamheidsprojecten.
Doelstelling
Tijdens dit congres hebben de deelnemers een goed overzicht gekregen van de toepassingen van sustainability in de industrie en wat sustainability in je eigen situatie op kan leveren. De presentaties gingen voornamelijk over de motivatie om een sustainability project te starten, de strategie die daarbij gevolgd is, de impact die het project op de organisatie heeft, de toegevoegde waarde voor de klanten en de eindresultaten (inkomsten, lagere kosten, concurrentievoordeel, ...) voor het bedrijf. Ook tools en technieken zijn aan de orde gekomen, maar dat was niet het primaire doel van het congres. De meeste bijdragen op dit congres werden in kleinere parallelsessies gehouden, voor maximale interactie.

Doelgroep: Deelnemers aan het congres waren leden uit het managementteam van middelgrote industriële maakbedrijven. Deze bedrijven produceren over het algemeen componenten, machines en apparaten en ze zijn vaak actief op een internationale markt. 
Deze Netwerk-activiteit wordt mede gefinancierd uit de MIT-subsidieregeling voor TKI MKB-versterking via Holland High Tech

PARTNERS

Deelnemers van onderstaande organisaties krijgen korting bij hun inschrijving (€ 75,- ipv € 125,-). Meld daarvoor bij inschrijving de naam van de deelnemende organisatie.
Holland High Tech
Mikrocentrum
Brainport Development
VMO