De CTO-club OEM

De CTO-club is er voor technisch verantwoordelijken (CTO, R&D-manager, Hoofd Engineer, of welke functietitel dan ook) binnen innovatieve industriële MKB-bedrijven die ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden van andere bedrijven met als doel zelf betere keuzes te maken binnen hun eigen bedrijf. Ook afdelingen of onderdelen van grote(-re) bedrijven kunnen zich aansluiten bij de club.

Ervaring delen
Het delen van ervaringen vormt de kern van de CTO-club. Hiervoor wordt er elke bijeenkomst een actuele case ingebracht door een van de leden. In subgroepen wordt de case vervolgens uitgewerkt tot een concreet advies waarbij elk van de leden zijn/haar ervaringen inbrengt. De thema's die besproken worden komen uit de praktijk van de deelnemers en zijn zeer divers. Aansprekende voorbeelden zijn “Hoe doe ik een oplevering zonder dat ik fysiek bij de klant op bezoek mag komen?”, “Servitization”, “PLM”, “Hoe richt ik mijn ontwikkeling in, tov operations?”.

Maakindustrie
De leden van deze club zijn actieve CTO's die nieuwsgierig zijn naar welke thema's er bij andere bedrijven leven en hoe ze dit toepasbaar kunnen maken in hun eigen omgeving. Ze werken bij MKB-bedrijven uit de maakindustrie die een eigen product op de markt brengen (OEM-er).

Er zijn twee CTO-clubs voor OEM-bedrijven, een voor Zuid-Nederland en een voor Oost-Nederland.

Lid worden
Wil je meer weten over de CTO-club Zuid, neem dan contact op met Marty van de Ven en maak een kennismakingsafspraak. Wil je meer weten over de CTO-club Oost, neem dan contact op met Ruud Gal. Geïnteresseerden kunnen als aspirant-lid een bijeenkomst meemaken en zo de leden en de club leren kennen.