De HR-club

De HR-club is er voor HR-professionals die verantwoordelijk zijn voor het HR-beleid bij één of meer vestigingen van een technisch innovatief bedrijf (high tech en/of maakindustrie, MKB+). Binnen de HR-club wissel je ervaringen en expertise uit met gelijkgestemden, door over thema's uitdagingen en cases op HR-gebied te praten die op dat moment actueel zijn binnen jouw organisatie of bij één van de andere deelnemende bedrijven. Bij de HR Club kun je sparren over onderwerpen en dilemma’s met 'externe' sparringpartners voor wie deze thema’s heel herkenbaar zijn. Reflectie en uitwisseling van kennis en ervaring is juist bij deze thema's bijzonder waardevol. .
Het concept
De HR-Club komt 6 keer per jaar bij elkaar tijdens ochtendsessies, die starten met een informeel gezamenlijk ontbijt. Deelnemers zijn om toerbeurt gastheer/gastvrouw. De locatie wisselt dus. Het onderwerp van de bijeenkomst wordt ingebracht door de gastheer of gastvrouw en betreft een thema, dilemma of uitdaging dat herkenbaar en representatief is voor alle deelnemers. Samen wissel je hierover (in subgroepen) ervaringen en expertise uit, met als doel elkaar te helpen bij de uitoefening van je functie. De gesprekken leiden tot verassende inzichten en praktisch toepasbare adviezen, waarmee je je voordeel kunt doen. De ochtend wordt (voor zover mogelijk) afgesloten met een rondleiding door het bedrijf.

Voor wie
Leden van deze club zijn proactieve HR-managers die open staan om van anderen te leren, en zelf willen bijdragen aan het succes van de andere leden.  Ze werken bij maakbedrijven in de hightech-industrie, zowel OEM-ers als toeleveranciers. Op dit moment is er een HR-Club in de regio Zuid en kun je lid worden als je bedrijf zich bevindt binnen een uur reisafstand van Eindhoven.
Hiervoor wordt er elke bijeenkomst een actuele case ingebracht door een van de leden. In subgroepen wordt de case vervolgens uitgewerkt tot een concreet advies waarbij elk van de leden zijn/haar ervaringen inbrengt. De thema's die besproken worden komen uit de praktijk van de deelnemers en zijn zeer divers.

Onderwerpen
Onderstaand voorbeelden van onderwerpen die aan bod zouden kunnen komen. Als gastheer of gastvrouw kies je zelf voor een thema of onderwerp, dat op dat moment actueel is en om aandacht vraagt.

• Hoe integreer ik nieuwe technologieën in het HR-proces?
• Welke programma’s zet ik in voor om gezondheid en welzijn van het team te bevorderen?
• Hoe bevorder ik de diversiteit binnen ons bedrijf?
• Wat kunnen we doen om hybride werken te promoten en tóch in verbinding te blijven?
• Hoe borg ik (technische) kennis binnen mijn bedrijf?
• Hoe wordt HR onderdeel van onze organisatiestrategie?

Voordelen

• Sparren met gelijkgestemden in een veilige omgeving
• Leren van elkaars ervaringen, inzichten en expertise
• Effectiever en succesvoller uitoefenen van je functie
• Persoonlijk groeien en een betere manager worden
• Snoept weinig tijd af van je werkdag
• Alles wordt voor je georganiseerd

Sluit je aan
Word ook lid van de HR Club!
Wil je lid worden of vrijblijvend een bijeenkomst bijwonen?
Als aspirant-lid kun je de eerste bijeenkomst vrijblijvend deelnemen en op die manier kennismaken met ons concept en onze leden.

Lid worden
Wil je meer weten over deze club, neem dan contact op met Bas van Hussen en maak een kennismakingsafspraak.