Datum

31-1-2018

Tijd

Aanvangstijd: 15:15 uur
Eindtijd: 18:30 uur

Gastbedrijf

High Tech Systems Park (Thales)

Locatie 

High Tech Systems Park Robijnstraat 12, Hengelo

VMO meets The House of Technology

The House of Technology heeft in samenwerking met Vereniging Maakindustrie Oost Nederland (VMO) een technische bijeenkomst georganiseerd, met als doel de aansluiting te vinden tussen de expertises van de deelnemers van The House of Technology en de leden van VMO. Tijdens de bijeenkomst zijn 3 onderwerpen belicht.

Configure to Order (CTO): Modulariteit + Ketenregie 
CTO is een integrale aanpak van machineontwerp, realisatieproces en supply chain management. CTO maakt het mogelijk klantspecifieke oplossingen, korte levertijden en kostenreductie te realiseren met een hoge en constante kwaliteit. De benodigde kerncompetenties zijn modulair ontwerpen & werken, en ketenregie. Hiermee kunnen bedrijven ‘tijd winnen en kosten verliezen’.

Smart Industry: FieldLab 'the Garden', Extended Product Lifecycle Management
Thales heeft met een aantal partijen het Smart Industry FieldLab 'the Garden' opgericht. Eén van de projecten gaat over het introduceren en implementeren van Product Lifecycle Management (PLM) in de industrie. Niet alleen de technische inhoud en tooling kant worden belicht, maar ook de werkprocessen en vaardigheden van mensen om samen te werken en kennis te delen.

Modulair Covering Design voor machines in “low volume en high mix”
IDpartners heeft samen met de Universiteit Twente een modulair design concept bedacht als eerste stap naar een machinecovering met een eigen corporate design. Hierdoor wordt het voor de machinebouwers mogelijk een hoogwaardige machine ook een overtuigend uiterlijk te geven.