Datum

14-5-2019

Tijd

Aanvangstijd: 15:45 uur
Eindtijd: 18:30 uur

Gastbedrijf 

VDL ETG

Locatie 

De Schakel 22 5651 GH Eindhoven

PLM en MES voor de productie-omgeving

Digitalisering in de productie-keten wordt steeds belangrijker. Daarom heeft The House of Technology, in samenwerking met cards PLM Solutions, VDL ETG en Nico van Veen, een bijeenkomst georganiseerd over PLM en MES. Tijdens de bijeenkomst werden 3 presentaties gegeven.
Product Lifecycle Management (PLM) bij de high-tech toeleverancier (Wim Poirters – cards PLM Solutions)
De uitdaging voor OEM-ers is de continue ontwikkeling en introductie van nieuwe innovaties, in de kortst mogelijke tijd. Om de time-to-market te verkorten, is outsourcing van niet-core technologie een vereiste.

Toeleveranciers krijgen hiermee een dominantere rol en moeten veranderen. In deze bijeenkomst heeft cards PLM Solutions inzicht gegeven in PLM (Product Lifecycle Management) voor de fabriek en hoe de toenemende complexiteit moet worden vereenvoudigd met ‘Digitale Tweelingen’.
PLM in de praktijk bij VDL ETG (Roald de Groot – VDL ETG)

VDL ETG is een grote toeleverancier in de hightech-industrie. Roald de Groot heeft aangegeven welke rol PLM voor hen invult en hoe zij dit hebben geïmplementeerd.
MES-systeem in de productie-omgeving (Nico van Veen – ControlIT) Een MES-systeem

(Manufacturing Execution Systems) ondersteunt bedrijven tijdens de productie-fase. Zo’n systeem koppelt enerzijds de IT, de flexibele wereld van werkorders, recepten, planning, tracking, efficiency, rapportage, kwaliteitsmetingen, materiaalstromen en onderhoud, aan anderzijds de wereld van machines, robots en productielijnen. Nico van Veen heeft als MES-expert een eigen systeem ontwikkeld (MESBuilder). Hij heeft aangegeven wat een MES-systeem toevoegt bij de productie van een bedrijf, en heeft applicatie-voorbeelden gegeven zoals die verwerkt zijn in MESBuilder.