Datum

11-2-2017

Tijd

Aanvangstijd: 15:45 uur
Eindtijd: 18:30 uur

Gastbedrijf 

Norma Groep

Locatie 

Opaalstraat 31
7554 TS Hengelo

Impact van ASML op technologie-ontwikkeling in jouw bedrijf

ASML heeft een belangrijke marktpositie veroverd doordat zij continu opschuiven in wat technisch mogelijk is. Daarvoor hebben ze een toeleverketen nodig die ook steeds verder gaat in zijn technische kunnen. Alleen als je als toeleverancier bijzondere dingen kunt, ben je interessant voor ASML. Wat doe je, of heb je gedaan, om interessant te zijn en te blijven voor ASML? Tijdens deze bijeenkomst hebben Norma en 3T dit voor hun eigen situatie toegelicht.
NTS Norma is gegroeid van een productiebedrijf in ultra-precisie, naar een hightech eerstelijns toeleverancier. De eisen van ASML hebben bijgedragen om de competenties te verhogen, en ook om mee te denken en een voortrekkersrol te nemen op het gebied van maakbaarheid en value engineering.
ASML wil test-tools voor hun modules en systemen generieker maken. Dit gaat over test-protocollen, interconnecties, verwer-kings-software, communicatie, user-inter-faces, etc. ASML heeft 3T gevraagd om hierbij te ondersteunen. Daaruit is de MINT ontstaan. Hierdoor kan elke keer dezelfde tool gebruikt worden. Deze kan continu verbeterd en uitgebreid worden waardoor deze zeer breed inzetbaar is.
René Raaijmakers verdiepte zich jarenlang in de geschiedenis van ASML. Hij schreef een boek (“De architecten van ASML”) over de turbulente geschiedenis en onderzocht de succesfactoren van dit weergaloze hightech-bedrijf. René heeft een korte toelichting gegeven over zijn boek.