Datum

Uitgesteld tot begin 2023

Tijd

Aanvangstijd: 15:45 uur
Eindtijd: 18:30 uur

Gastbedrijf 

Masévon Advanced Systems

Locatie 

Molensteen 28 Hardenberg
Vanwege corona is deze bijeenkomst uitgesteld tot begin 2023. Op deze website zullen we tzt de nieuwe datum bekend maken.

Game changer bij ontwikkeling en productie van nieuwe medicijnen:
Focus op een volgende pandemie en personalized medicine. 
De afgelopen tijd is er veel aandacht geweest voor de farmaceutische industrie ivm het ontwikkelen van corona-vaccins. Jos Corver van RheaVita heeft een technologie uitgevonden die de ontwikkeling, productie en distributie van vaccins had kunnen versnellen en vergemakkelijken. Deze methode wordt momenteel geïndustrialiseerd in samenwerking met Masévon. Het gaat hier over een nieuwe methode van vriesdrogen, die toegepast wordt op vaccins en medicijnen.
Tijdens deze bijeenkomst zal Jos Corver ingaan op de processen in de farma waarmee je te maken krijgt bij de ontwikkeling van een medicijn of vaccin, en welke technologische consequenties zijn disruptieve aspect van vriesdrogen teweegbrengen. Daarna presenteert Tijs Teepen als CTO van Masévon waarom zij de industrialisatie-slag voor RheaVita goed kunnen uitvoeren, en wat hun ervaring en expertise is op de technische vlakken die hiervoor nodig zijn (bv vacuüm, reinheid en mechatronica).