• Home
  • Agenda-archief
  • De ontwikkeling van een vliegende auto: meer dan een technische uitdaging

Datum

26-6-2016

Tijd

Aanvangstijd: 15:45 uur
Eindtijd: 18:00 uur

Locatie 

Seats2Meet Strijp-S, Torenallee 24 - 5617 BD Eindhoven

De ontwikkeling van een vliegende auto: meer dan een technische uitdaging

PAL-V is in 2008 gestart met de uitdaging om een vliegende auto te ontwikkelen: een voortuig dat zowel over land als door de lucht kan bewegen.
In maart 2012 vond de eerste proefvlucht plaats waarmee de conceptuele oplossingsrichting werd bewezen. Robert Dingemanse, CEO van Pal-V, hield op 28 juni 2016 een presentatie over Pal-V en waar het bedrijf tegenaan is gelopen tijdens de ontwikkeling. Dit zijn niet alleen de technische uitdagingen maar ook allerlei andere zaken zoals bv. het vinden van goede investeerders, regelgeving voor de weg en het vliegen en de eerste commerciële ervaringen.

Tijdens deze bijeenkomst lanceerde ook Jeroen Vos van Asintik de whitepaper "Met specials kun je geen geld verdienen - Het belang van Configure to Order binnen de industrie". In deze whitepaper worden de ervaringen van zeven bedrijven in de industrie beschreven met het onderwerp en gekoppeld aan de kennis van Asintik die bedrijven ondersteunt om van Engineering to Order (ETO) naar Configure to Order (CTO) te komen. Neem contact met ons op voor meer informatie.